Skip to content

Välkommen till KBT Blå Dur! – Företag

LDH-svart-250

 Lena Dur Högnelid: Leg psykolog (KBT), skrattvetare, föreläsare, organisationskonsult, leg lärare och författare till boken ”Småle, fnissa, skratta –  Modern forskning, nya teorier och praktisk tillämpning för dig som möter människor på och utanför arbetet”. 

Vad händer egentligen när vi “skrattspråkar”? Hur kan vi tillämpa forskningen om skratt? Kan man påverka skrattklimatet på jobbet?  Vad kan jag ha för nytta av att guppa med ögonbrynen?

Lena Dur Högnelid har  med seriositet och engagemang fördjupat sig i befintlig forskning, knutit ihop olika kunskapstrådar samt utvecklat egna teorier och begrepp som nu presenteras för en bredare publik. Författaren bjuder också på metoder och övningar. Lena Dur Högnelid har haft hundratals föreläsningar och workshops om och med skratt, stress, kommunikation, motivation och beteendeförändring, har mångårig erfarenhet från företagshälsan och har uppmärksammats ett stort antal gånger i TV, radio, press och sociala medier.

Välkommen!

linkedin

 • Systematiskt skrattklimatarbete

  Det finns mycket att vinna på att betrakta skrattklimatet som en viktig fråga bland andra viktiga organisatoriska frågor! Varför är ett gott skrattklimat är en grundläggande faktor i arbetsmiljön? Hur kommer man igång med systematiskt skrattklimatarbete? Läs om detta och mycket mer i min bok “Småle, fnissa, skratta”.
  Läs mer …

 • Från Haha till AHA

  En efterfrågad och uppskattad workshop, om och med skratt!

  Fortfarande finns möjlighet för arbetsplatser som vill inspireras och vill höja sin kompetens  i det spännande ämnet skrattvetenskap  som också handlar om kommunikation, stress och livsviktiga behov.

  Läs mer …

 • Skratt på och utanför arbetet

  Vem kan jobba förutan skratt? Ett gott skrattklimat påverkar arbetslust, samspel, prestation, lönsamhet och ännu mer! Men skrattfyrverkerier är ett grundläggande behov för alla människor, även utanför arbetet!

  Läs mer …

 • Media

  Lena Dur Högnelid har förekommit i många mediala sammanhang från 1999 och framåt: i tidningar, på TV, i radio, på nätet, i sociala medier och i flera dokumentärfilmer.

  Läs mer …

 • Aktuellt

  Vill du också läsa boken “SMÅLE, FNISSA, SKRATTA: Modern forskning, nya teorier och praktisk tillämpning för dig som möter människor på och utanför arbetet.”

  Köpes lättast på Bokus eller Adlibris.
  Lyssna här på “Småle, fnissa, skratta” (musik av Mozart). Sång och svensk text: Lena Dur Högnelid
  Läs mer …

 • Högnelids hjul eller stresspunka?

  Skratt och stress hör ihop mycket mer än vad många tänker på. Efter många år i företagshälsan är jag inte bara specialist i skrattvetenskap utan även på stress och stresshantering. Läs mer i boken “Småle, fnissa, skratta”.

  Läs mer …