Skip to content

Välkommen till KBT Blå Dur! – Individ

LDH-01-250KBT Blå Dur stänger sin verksamhet. Hoppfullhet, bekräftelse och samarbete utifrån klientens egna mål och egna personlighet har alltid varit min ambition i den terapeutiska kontakten, liksom engagemang, helhetsperspektiv och evidensbaserad behandling. Jag hoppas och tror att vi har gjort ett bra jobb tillsammans och jag tackar alla klienter som jag har fått förmånen att möta som psykolog.

Lena Dur Högnelid, leg psykolog

 • Livskänsla & glädje

  Det tillhör livet att ha bra och dåliga dagar. Men vad gör man när allt  känns omöjligt grått och meningslöst, huvudet är fullt av negativa tankar och självförtroendet är i botten?  Vid depression och förlust av livskänsla behöver man ibland hjälp för att komma på banan igen.

  Läs mer …

   

 • Stress

  ”Stress” och att ”vara stressad” är vanliga ord i vår moderna tid men för den som inte längre fungerar är det allvar. Brist på återhämtning ger stressymtom som orsakar känslomässigt lidande och fysiska skador.  Målet är att i stället hitta balans, livskvalitet och hälsa.

  Läs mer …

   

 • Sömn

  Har du svårt att komma till ro när det är dags att sova? Du är inte ensam – sömnsvårigheter och sömnstörningar räknas i dag som en folksjukdom. Men det finns hjälp att få. Sömnbehandling utifrån KBT har visat sig mycket effektivt för att komma till rätta med sömnsvårigheter.

  Läs mer …

   

 • EMDR

  EMDR är en förkortning av ”Eye Movement Desensitisation and Reprocessing”. EMDR är en psykoterapimetod baserad på ögonrörelser, som kan hjälpa dig att minska besvären efter upplevelser från det förgångna som stör ditt dagliga liv.  Metoden används där så är lämpligt i klientkontakten, alltid i samråd  med klienten.

  Läs mer …

   

   

 • Parterapi

  När samlivet präglas av konflikter och missförstånd i stället för intimitet och glädje kan det vara dags att söka professionell hjälp för att hitta tillbaka till empati och fungerande kommunikation. Välkommen att ringa om du vill höra mer om parterapi enligt metoden IBCT (Integrated Behavioral Couple Therapy).

  Läs mer …

   

 • Flygrädsla

  Undviker du att resa för att  tanken på att flyga blir för skrämmande? Längtar du efter att kunna ha en avspänd flygresa till ditt semestermål? Behöver du flyga i arbetet? Om ändå inte oron för flygresan stod i vägen…Flygrädsla, eller flygfobi, är vanligt, men går oftast att avhjälpa med en terapeutisk behandling i trygghet och samförstånd.

  Läs mer …